Finlandiya’da burslu olarak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği lisans bölümü okuyup, geleceğin yazılımcılarından olmak ve uluslararası şirketlerde çalışmak ister misiniz?
Hem de dil sınavı şartı olmadan, burslu, oturma ve çalışma izni avantajıyla!
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği, günümüzde en çok talep gören bölümlerden biridir. Ev aletlerinden kullandığımız cep telefonlarına kadar, birçok cihaz internet kullanmaktadır. Bankalar, sigorta kurumları ve kamu kurumlarındaki geleneksel, fiziksel müşteri hizmetleri yerlerini internet tabanlı elektronik hizmetlere bırakmıştır. Bu hizmetler, büyük miktarda verinin analiz edildiği veri merkezlerinde bulut hizmeti olarak üretilmektedir.
Hızla gelişen sektör, yeni teknolojileri çeşitli inovasyonlara uygulayabilecek yeni uzmanlara ihtiyaç duymaktadır. Bu da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliğine olan ilgi ve talebi arttırmaktadır.
Finlandiya eğitim sisteminin kalitesi ile Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği bölümü sizi bekliyor. Siz de Finlandiya’da kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin. Nasıl başvuracağınızı, başvuru şartlarını ve diğer tüm detayları sizin için derledik.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans Bölümü Nedir?
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği, bilginin toplanması, depolanması, işlenmesi ve iletilmesine ilişkin sistemlerin tasarımı, geliştirilmesi, yönetimi ve uygulanması ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar sistemleri, yazılım, ağlar, veri tabanları ve iletişim sistemleri gibi konuları kapsar.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisleri, işletmelerin, hükümetlerin ve diğer kuruluşların bilgi teknolojisi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışırlar. Yeni sistemler tasarlar, mevcut sistemleri geliştirir ve çalışır durumda tutarlar. Ayrıca, bilgi teknolojisi altyapısını ve sistemlerini güvence altına almak ve yönetmekten sorumludur.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans programı, öğrencilere kendi alanlarındaki sorunları çözmek için, doğa ve bilimin temel yasalarını uygulamayı öğretir. Giderek dijitalleşen ve otomatikleşen toplumumuzda, bilgi teknolojisini oluşturma becerilerinde ustalaşırlar. Çalışma hayatındaki ihtiyaçları için bilgi teknolojisi çözümlerini etik olarak planlama, oluşturma ve test etme becerisine sahip olurlar.
📑 Kayıt başvurunu yaparken hangivize.com yanında!
Senin yerine başvuru işlemlerini yapsın, vize için gerekli evraklarla uğraşsın, sürpriz masraflardan kaçınarak en cazip fiyatlarla Finlandiya Öğrenci Vizesi almanı sağlasın.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans Bölümü Eğitim İçeriği
Bir uygulamalı bilimler üniversitesinde göreceğiniz bu eğitimde, proje operasyonları, girişimcilik ve işletme konularında bilgi sahibi olacak, yabancı dilim temellerini öğrenecek ve iletişim becerilerinizi geliştireceksiniz.
Ayrıca yapay zeka, veri analitiği, dijitalleşme, programlama, veritabanları, internet teknolojileri, web teknolojileri, siber güvenlik ve işletim sistemleri konularında da mesleğiniz için gerekli becerileri edineceksiniz. Tüm bu öğrendiğiniz becerileri, pratik projelerde uygulayarak daha iyi kavramanız sağlanacaktır.
Girişimci ve yenilikçi bir yaklaşım benimsemiş öğrenciler, girişimci de olabilirler. Ayrıca uluslararası çalışma ortamında çalışmak için de oldukça uygunlardır.
Finlandiya’da Yazılım Mühendisliği Alanında Uzmanlaşmak
Yazılım mühendisliği size en yaygın programlama dillerini, programlama yöntemlerini, yazılım geliştirme araçlarını ve ortamlarını yönetmek için gerekli becerileri kazandırır. Uygulamalı projelerinizde, şirketler için mevcut olan en yaygın yazılım geliştirme araçlarını ve yöntemlerini kullanacaksınız. Çalışmalarınız sırasında, grup olarak çalışacak, yazılım projesi geliştirecek ve gelecekte yazılım mühendisi olarak çalışmanız için iyi bir temel oluşturmuş olacaksınız.
Finlandiya’da Siber Güvenlik Alanında Uzmanlaşmak
Siber güvenlik alanını tamamladıktan sonra, siber güvenlik yönetimi, teknik uygulama, denetim, standardizasyon ve mevzuat hakkında geniş bir yetkinliğe sahip olacaksınız.
İş ortamında siber güvenlikle ilgili teknolojik çözümleri tasarlayabilir, geliştirebilir, uygulayabilir ve yönetebilir olacaksınız. Uygulanan çözümlerin nasıl test edileceğini ve denetleneceğini öğreneceksiniz. Ayrıca, gerçek bir ortamda siber güvenlik saldırılarına karşı savunma yapabilecek bilgi ve becerilere sahip olacaksınız.
Eğitiminizin sonunda, bir siber güvenlik tatbikatına katılım fırsatınız olacak. Tatbikatın amacı, şirketin ICT altyapısını hedef alan bir saldırı hakkında pratik yapmaktır. Tatbikatta, saldırgan, savunmacı veya tatbikat organizatörü olarak hareket edeceksiniz.
Finlandiya’da Yapay Zeka ve Veri Analizi Alanında Uzmanlaşmak
Derslerde, veri ön işleme ve çeşitli veri kaynaklarının kullanımı hakkında bilgi edinecek, veri analitiği ve makine öğrenimi yöntemlerini, en yaygın kullanılan araçları tanıyacak ve çeşitli iş fonksiyonları için çözümler üretmek üzere yapay zekanın nasıl kullanılacağını öğreneceksiniz.
Şirketlerin kendi verilerini kullanarak veya kamuya açık verileri şirketlerin kendi ihtiyaçları için rafine ederek işlerini daha verimli hale getirmek istedikleri hemen hemen tüm kuruluşlarda veri analitiği ve yapay zeka uzmanlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitiminiz sırasında, grup olarak kapsamlı bir proje yapacaksınız, bu da size yapay zeka ve veri analitiğini iş hayatında uygulamak için iyi bir temel sağlayacaktır.
Finlandiya’da Staj
Stajın kapsamı en az 30 kredidir. Staj sayesinde mesleki becerilerinizi geliştirecek, temel pratik görevlere aşina olacak, bilgi ve becerilerinizi iş hayatında uygulamayı deneyimleyeceksiniz.
Finlandiya’da Üniversite Okumanın Avantajları
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans eğitimi almanın birçok avantajı vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
Uluslararası bir üniversitede eğitim alma imkanı
Aldığınız eğitim sayesinde uluslararası şirketlerde ve ortamlarda çalışma fırsatı
Uygulamalı eğitim olanakları
IELTS, TOEFL gibi dil sınavı şartı yoktur. Dil seviyeniz üniversite tarafından online mülakat ile ölçülür
Makul eğitim ücretleri
Burs imkanı
Çalışma izni
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans eğitimine kabul aldığınız takdirde direkt olarak burs alma hakkına sahip olursunuz. Ayrıca öğrenci vizeniz ile haftada 30 saate kadar, istediğiniz işte çalışabilirsiniz.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Lisans Bölümü Başvuru Şartları Nelerdir?
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği lisans eğitimi almanız için yerine getirmeniz gereken bazı şartlar vardır. Örneğin; Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği bölümünü okumak için IELTS, TOEFL gibi dil sınavlarına girmenize gerek yoktur.
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği lisans eğitimine başvurmak için yerine getirmeniz gereken şartlar şu şekildedir:
Lise veya yüksekokul diploması
Yüksekokul mezunu iseniz transkript belgesi
Banka hesabınızda yeterli miktarda para (Oturum başvurusu sırasında)
💡 İpucu: Türkçe olan tüm belgeleriniz yeminli tercüman tarafından İngilizce dilinde tercüme edilmiş olmalı.
Finlandiya’da Üniversite Başvuru Süreci
Finlandiya Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği lisans bölümü için bahar dönemi başvuruları 3 Ocak- 17 Ocak 2024 tarihleri arasındadır. Bu tarihler arasında online olarak başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz.
24 Ocak 2024 tarihine kadar başvurunuza eklemeniz gereken ek belgeleri, online başvurunuza eklemiş olmalısınız. Eklemeniz gereken belgeler: diplomanız ve mevcut ise transkript belgesi
Başvurunuzu tamamladıktan sonra online veritabanı kursuna katılmanız gerekir. Kurs 30 Ocak-22 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşir. Bu kurs ingilizce dilinde gerçekleşir ve kursun sonunda bir puan alırsınız. Bu kursun sonunda aldığınız puana göre online mülakata girmeye hak kazanırsınız.
Online veritabanı kursunun sonunda, aynı zamanda veritabanı sistemlerinin temellerini öğrenir ve SQL kullanarak temel sorguları yazmayı öğrenirsiniz. Bu kurs size Bilgi ve İletişim Teknolojisi Mühendisliği bölümünü okurken de oldukçu yardımcı olacak yetkinlikler kazandırır.
Online kursun ardından, en yüksek puana sahip en az 150 aday online grup mülakatına davet edilir. Bu mülakat 1-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Mülakat sırasında sözlü ve yazılı olarak İngilizce dil seviyeniz test edilir.
Puanlama Sistemi: Online kurs, 100 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 50 puan almanız gerekir. Grup mülakatı ise 60 puan üzerinden değerlendirilir ve en az 30 puan almanız gerekir.
❗ 3 Ocak'ta başvurular başlıyor. Zaman tasarrufunun yanı sıra gereksiz masraflardan uzak durmak ve baştan sona birebir danışmanlıkla başvurunuza hemen başlamak hangivize.com uzmanları ile çok kolay.
Sonuçlar en geç 31 Mayıs 2024 tarihinde açıklanır. Eğer kabul edilirseniz, online olarak öğrenci kaydınızı yapmalı ve eğitim ücretini ödemelisiniz. Aynı zamanda oturum işlemlerinize de başlamanız gerekir.
Finlandiya’da Burs Fırsatları
Finlandiya üniversiteleri kendi burs fırsatlarına sahiptir. Genellikle üniversiteler yabancı öğrenciler için burs fırsatları sunmaktadır. Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği bölümü okuyacak olan Türk öğrenciler de burs imkanından faydalanabilir.
Üniversiteye kabul edilen her öğrenci, ilk akademik yılda 3600 Euro burs almaya hak kazanır. Bu burs öğrenim ücretinden düşülür.
Burs almaya devam etmek için, her akademik dönemde en az 30 kredilik ders tamamlamanız gerekir. Tamamlamamanız durumunda ise bursunuz iptal edilir.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği Öğrenim Ücretleri
Finlandiya’da üniversite eğitimi almak isteyen Avrupa Birliği vatandaşı olmayan yabancı öğrencilerin öğrenim ücreti ödemesi gerekir. Ancak aynı zamanda yabancı öğrenciler için birçok burs imkanı da vardır.
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği bölümünü okuyacak öğrencilerin yıllık €9000 öğrenim ücreti ödemesi gerekir. Ancak alacağınız burs ile birlikte, ilk yılda ödemeniz gereken miktar €5400 olur. Burs almaya devam ettiğiniz sürece her yıl €5400 ödemeye devam edersiniz.
Finlandiya’da Lisans Okurken Çalışma İzni Alabilir miyim?
Finlandiya’da öğrenci olarak aldığınız oturum izni ile çalışabilirsiniz. Çalışma izninizin alan kısıtlaması yoktur. Her alanda, farklı işlerde çalışabilirsiniz.
Çalışma süreniz ortalama haftalık 30 saattir. Okuduğunuz bölümde zorunlu staj şartı var ise, staj olarak çalıştığınız saatler çalışma izni saatlerinizi etkilemez.
Finlandiya’da Üniversite Hakkında Sık Sorulan Sorular
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisleri Hangi Alanda Çalışır?
Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisleri IT alanında, yazılım mühendisi olarak, veri analisti olarak, yapay zeka uzmanı olarak, siber güvenlik alanında ve daha birçok teknoloji ile ilgili alanda çalışabilir.
Finlandiya’da Bilgi ve İletişim Teknolojileri Mühendisliği bölümünü okuyarak, uluslararası birçok işte çalışabilirsiniz. Eğitiminiz bu doğrultuda verilir.
Finlandiya’da Üniversite Öğrenim Ücretini Ne Zaman Ödemek Gerekir?
Öğrenim ücretinizi kabul aldıktan sonra mümkün olan en kısa zamanda ödemeniz ve bir an önce oturum izni işlemlerinize başlamanız gerekir. Öğrenim ücretinizi her yıl 31 Temmuz’dan önce ödemiş olmalısınız ancak Türk öğrencilere oturum izni sürecini de göz önünde bulundurarak ödeme yapmalarını öneririz.
Oturma İznim Çıkmazsa Öğrenim Ücreti İadesi Alabilir miyim?
Evet, oturma izni başvurunuz reddedilirse, ödemiş olduğunuz öğrenim ücretinin iadesini alabilirsiniz. Finlandiya’da öğrenciler için oturum izni başvuruları genellikle kabul edilir, ancak nadiren de olsa hatalı başvuru/eksik belge sebebiyle başvurunuz reddedilebilir.
Banka Hesabımda Ne Kadar Bulundurmalıyım?
Öğrenci olarak oturum izninizi alabilmeniz için Finlandiya Göç İdaresi’nin belirlediği miktar, banka hesabınızda bulunmalıdır. Bu miktar aylık €560, yıllık olarak da €6720’dur ve yıllık miktar oturum başvurusu sırasında banka hesabınızda hazır bulunmalıdır.