top of page

Finlandiya Girişimci Vizesi Rehberi

Finlandiya Girişimci Vizesi, Finlandiya'da iş kurmak veya işinizi büyütmek için harika bir yoldur. İyi bir iş fikrine sahip AB vatandaşı olmayan biriyseniz, Finlandiya Girişimci Vizesi Finlandiya'ya taşınmanız ve yeni hayatınıza başlamanız için size bir fırsat olabilir.


🍕 Pizzacı, 🍢 Dönerci ya da hayalinizdeki 🍰 Butik Pastacı!


Finlandiya Girişimci Vizesi rehberimizde, vize için uygunluk koşullarından, başvuru sürecinden ve Finlandiya'da yaşamanın ve çalışmanın avantajlarından bahsettik.


Finlandiya Girişimci Vizesi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, rehberimizi okumaya devam edin. İhtiyacınız olan tüm bilgileri rehberimizde derledik.


Finlandiya Girişimci Vizesi Nedir?

Finlandiya Girişimci Vizesi, AB vatandaşı olmayanların Finlandiya'da girişimci olarak yaşamalarına ve çalışmalarına izin veren bir oturma izni türüdür.


Vizeye hak kazanabilmek için bir iş planınız ve Finlandiya'da bulunduğunuz süre boyunca kendinizi ve ailenizi geçindirmek için yeterli mali kaynağınız olmalıdır. Ayrıca işletmenizin Finlandiya ekonomisine katkıda bulunma potansiyeline sahip olmalıdır.


Finlandiya Girişimci Vizesi, iki yıla kadar yenilenebilen iki yıllık bir vizedir. Finlandiya'da beş yıl kesintisiz ikamet ettikten sonra, daimi ikamet izni için başvurmaya hak kazanabilirsiniz.

Helsinki

Finlandiya, insani gelişme, altyapı, ekonomik büyüme gibi çeşitli ölçütlerde oldukça istikrarlı bir ülke. Finlandiya, binlerce gölü, geniş ormanları, eşsiz manzaraları ve çarpıcı doğal güzellikleriyle de tanınır. İstikrarlı ekonomisi, ücretsiz eğitim, sağlık ve devlet yardımı imkanlarıyla güvenli bir yaşam sunar.


Finlandiya Girişimci Vizesi ile Oturma İzni

Finlandiya Girişimci Vizesi ile oturum izni almak için özenle hazırlanmış bir iş planına sahip olmalısınız. İş planınız iş fikrinizin detaylarını, hedef pazarınızı ve finansal hedeflerinizi içermelidir.


Şirketinizin Finlandiya ekonomisine katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğunu göstermelisiniz. Şirketiniz yenilikçi olmalı ve istihdam yaratma ve gelir elde etme potansiyeline sahip olmalı.


Finlandiya ELY Merkezi (Ekonomik Kalkınma, Ulaşım ve Çevre Merkezi) oturma izni başvurunuzu tüm bunları dikkate alarak değerlendirir. Doğru hazırlanmış bir iş planıyla bu aşama sandığınız kadar zorlu olmayabilir.

 

📑 Vize başvurunu yaparken hangivize.com yanında!

Senin yerine vize işlemlerini yapsın, vize için gerekli evraklarla uğraşsın, sürpriz masraflardan kaçınarak en cazip fiyatlarla Finlandiya Girişimci Vizesi almanı sağlasın.


 

Oturma izni başvurusu işlemi iki aşamalıdır. İlk olarak, Ekonomik Kalkınma, Ulaştırma ve Çevre Merkezi (ELY-keskus) şirket faaliyetleri planı ve finansmanına bakarak şirketinizin kârlılığını değerlendirir. Ardından Finlandiya Göçmenlik Dairesi, oturma izni hakkında karar verir.


Finlandiya Girişimci Vizesi Avantajları

Finlandiya Girişimci Vizesi size sosyal devlet imkanlarından faydalanmanın yanısıra başka avantajlar da sağlar:

  • Kendi şirketiniz dışında başka bir işte sigortalı çalışabilirsiniz.

  • Restoran, Pizzacı, Dönerci gibi geleneksel sektörlerde iş yeri açabilirsiniz.

  • Vizenizi 2 yıla kadar yenileyebilir, 5 yıl Finlandiya’da yaşadıktan sonra kalıcı oturma iznine ve ardından vatandaşlığa başvurabilirsiniz.

  • Finlandiya Girişimci Vizesinden eş ve çocuklarınız da faydalanabilir.

Ayrıca Finlandiya Girişimci Vizesi size Finlandiya’nın dünyaca ünlü eğitim ortamında çocuklarınızı yetiştirme imkanı tanır.


Finlandiya Girişimci Vizesi Ile Startup Vizesinin Farkları Nelerdir?

Finlandiya Startup Vizesi ile Girişimci Vizesi arasındaki temel fark, Startup Vizesinin Finlandiya'da yenilikçi ve ölçeklenebilir bir iş kurmak isteyen kişiler için özel olarak tasarlanmış olması, Girişimci Vizesinin ise daha geleneksel iş modelleri için olması ve Finlandiya'ya açılmak isteyen iş sahipleri için uygun olmasıdır.


Startup vizesine hak kazanabilmek için somut bir iş planınız ve Finlandiya'da bulunduğunuz süre boyunca kendinizi ve ailenizi desteklemek için yeterli mali kaynağınız olmalıdır. Ayrıca işletmenizin Finlandiya ekonomisine katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğunu gösterebilmelisiniz. Girişiminiz yenilikçi ve ölçeklenebilir olmalı.


Porvoo

Girişimci vizesine hak kazanabilmek için bir iş fikriniz ve Finlandiya'da geleneksel bir iş kurma veya yürütme planınız olmalıdır. Ayrıca Finlandiya'da bulunduğunuz süre boyunca kendinizi ve ailenizi geçindirmek için yeterli mali kaynağa sahip olmalısınız.


Startup Vizesi, Girişimci Vizesine göre daha rekabetçi bir vizedir. Bunun nedeni, Finlandiya hükümetinin yalnızca en yenilikçi ve gelecek vaat eden girişimlere vize verilmesini sağlamak istemesidir.


Finlandiya Girişimci Vizesine Kimler Başvurabilir?

Finlandiya Girişimci Vizesine geleneksel sektörlerde iş yapmak isteyen;

  • Avrupa Birliği vatandaşı olmayan,

  • Şahıs şirketine sahip olan bireysel girişimci

  • Limited şirketi sahibi/ortağı

  • Komandit şirketi sorumlu ortağı olan

veya işini Finlandiya’da büyütmek isteyen herkes başvurabilir. Bu program için herhangi bir yaş veya eğitim sınırının yanı sıra belirli bir İngilizce dil şartı da yoktur.


Finlandiya Girişimci Vizesine Başvuru Şartları

  • AB vatandaşı olmamak

  • Geçerli bir pasaporta sahip olmak

  • AB, AEA veya İsviçre dışında şahıs şirketine sahip olan bireysel bir girişimci olmalı, limited şirketi ortağı olmalı veya komandit şirketin sorumlu ortağı olmalısınız.

  • Şirketinizin yalnızca sahibi veya ortağı değil, aynı zamanda çalışanı da olmalısınız.

  • İs planınız olmalı. Bu plan, iş fikriniz, hedef pazarınız, finansal hedefleriniz ve pazarlama stratejiniz hakkında bilgiler içermelidir.

  • Finlandiya'da bulunduğunuz süre boyunca kendinizi ve ailenizi geçindirmek için yeterli mali kaynağa sahip olmalısınız. Bu miktar işinizin büyüklüğüne ve aile bireylerinizin sayısına göre değişiklik gösterir.

  • İşletmenizin Finlandiya ekonomisine katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğunu gösterebilmelisiniz. İşletmeniz yenilikçi olmalı ve istihdam yaratma ve gelir elde etme potansiyeline sahip olmalıdır.

 

💡 hangivize.com’dan İpucu:

Başvurmadan önce, şirketinizi Finlandiya Patent ve Kayıt Ofisi tarafından tutulan Ticaret Siciline kayıt ettirmiş olmalısınız.

 

Finlandiya Girişimci Vizesi Başvuru Süreci

İlk aşama şirketinizin karlılığının Finlandiya ELY Merkezi (Ekonomik Kalkınma, Ulaşım ve Çevre Merkezi) tarafından değerlendirilmesinden oluşur.


Şirketiniz ilk aşamadan geçerse ikinci aşama olan oturum izni kısmını Finlandiya Göçmenlik Bürosu devam ettirir. Oturum izni için yeterlilikleri karşılıyorsanız oturum izniniz verilir.

  • Şirketinizi Finlandiya Patent ve Kayıt Ofisi tarafından tutulan Ticaret Siciline kaydettirin

  • Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri sisteme yükleyin

  • Kimliğinizi doğrulamak için, Finlandiya Konsolosluğundan randevu alın ve randevunuza giderek kimlik doğrulamasını gerçekleştirin

  • Başvurunuz onaylanırsa oturum izninizi beklemeye başlayın

Sadece şirket sahibi olduğunuz için oturma izni alamazsınız. Oturma izni verilmesi, şirkette çalışmanızı ve işin Finlandiya'da yapılmış olmasını gerektirir.


Finlandiya Girişimci Vizesi Başvuru Evrakları

  • Geçerli pasaport

  • Biyometrik fotoğraf

  • Kişisel verilerin bulunduğu pasaport sayfasının ve notların bulunduğu tüm pasaport sayfalarının renkli kopyaları

  • Başvuru yaptığınız ülkede yasal olarak ikamet ettiğinizi gösteren belge

  • MP_1 Formu (zaten Finlandiya'daysanız ve ilk oturma izniniz için başvuruda bulunuyorsanız)

  • Ticaret sicil belgesi

  • Şirketin iş planı

  • Çalışan sayısına ilişkin rapor

  • Mesleki yeterlilik sertifikaları

  • Finansal varlıklara ve diğer gelirlere ilişkin belgeleriniz


Şirket zaten iş yapıyorsa, yani var olan bir işletmenin devrini alıyorsanız:

  • En son finansal tablolar, eğer şirket finansal tabloları olacak kadar uzun süredir faaliyet gösteriyorsa

  • En son güncellenen hesaplar


Şirket henüz faaliyette değilse:

  • Kârlılığın hesaplanması (şirketin önümüzdeki iki yıl için gelir ve maliyetlerinin tahmini)

  • Varsa, müşteriler ve ortaklarla imzalanan sözleşmelerin kopyaları


Finlandiya Girişimci Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Finlandiya Girişimci Vizesine başvurmanın iki yolu vardır. Online veya fiziksel olarak. Eğer başvurunuzu online olarak gerçekleştirirseniz €490 başvuru ücreti ödersiniz. Fiziksel olarak gerçekleştirirseniz bu rakam €690 olarak belirlenmiştir.


Başvuru dosyanızı hazırlarken süreç boyunca tüm dijital materyaller dahil olmak üzere her şeye ayrı ayrı harcama yapmak yerine, hangivize.com ile süreci gizli maliyetlerden arındırarak daha uygun çözümlerle tamamlayabilirsiniz.


Avantajlı vize başvurusu için ücretsiz randevunu hemen alabilirsin.


Neden Finlandiya Girişimci Vizesi Tercih Ediliyor?

  • Finlandiya iş kurmak için harika bir yerdir. Finlandiya güçlü bir ekonomiye, yüksek eğitimli bir işgücüne ve destekleyici bir iş ortamına sahiptir.

  • Finlandiya yaşamak için harika bir yerdir. Finlandiya yüksek yaşam kalitesine sahip, güvenli, temiz ve güzel bir ülkedir.

  • Finlandiya temiz ve yeşil doğasının yanında Dünya’nın en sosyal devlet yapısına sahip ülkelerinin başında gelir.

  • Ücretsiz eğitim, sağlık ve devlet yardımı imkanlarıyla ülkede yaşayanlara daha güvenli bir yaşam sunar. Çocuklarınız eğitim hayatlarının tamamında ücretsiz olarak eğitim görür.

 

💼 hangivize.com ile Finlandiya’nın En Başarılı Girişimcileri Arasına Katıl!

İş fikrini veya girişimini Finlandiya’ya taşırken hangivize yanında! Senin yerine vize işlemlerini yapalım, vize için gerekli evrakları tamamlayalım, gereksiz ve gizli masraflar olmadan Finlandiya Girişimci Vize başvurunu tamamlayalım.


 

Finlandiya Girişimci Vizesi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular


Finlandiya Start Up Vizesi Ile Girişimci Vizesinin Farkı Nedir?

Finlandiya Startup Vizesi yenilikçi iş fikriniz ile yatırım gerektirmeden vize almanızı sağlar. Finlandiya Girişimci Vizesi ise geleneksel iş modelleri için bir işletmeye ortak olmak veya yeni bir işletme kurmak için yatırım yapmanızı gerektirir.


Finlandiya Girişimci Vizesi Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Finlandiya Girişimci Vizesi başvurunuz yaklaşık 2 ay içinde sonuçlanır.


Finlandiya Girişimci Vizesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Finlandiya Girişimci Vizesi 2 yıl geçerlidir. 2 yılın sonunda vizenizi yenileyerek 2 yıl daha uzatabilirsiniz. 5 yılın ardından süresiz oturum ve vatandaşlık elde edebilirsiniz.


Finlandiya Girişimci Vizesi Çalışma İzni Sağlar mı?

Finlandiya Girişimci Vizesi size kendi işinizde çalışırken aynı zamanda başka bir sigortalı işte çalışma izni sağlar.


Finlandiya Girişimci Vizesi Kalıcı Oturum veya Vatandaşlık Sağlar mı?

Evet, sağlayabilir. Finlandiya Girişimci Vizesi ile Finlandiya’da kaldığınız 5 yılın sonunda kalıcı oturum iznine başvurma hakkı elde edersiniz.


Ailem Finlandiya Girişimci Vizesinden Yararlanabilir mi?

Finlandiya Girişimci Vizesi ile eşiniz ve çocuklarınızı da beraberinizde Finlandiya’ya götürebilirsiniz.




bottom of page