Stripe, 2010 yılında kurulan, merkezi San Francisco'da bulunan ve Dünya genelinde popüler olan ödeme sistemlerinden biridir. Stripe Amazon, Google, Spotify gibi büyük şirketler tarafından kullanılmakla beraber aynı zamanda WooCommerce ve Shopify gibi popüler e-ticaret şirketleri ile entegrasyonlar geliştirmiştir.
Stripe, çeşitli kredi kartları, havale, Apple Pay, Google Pay gibi birçok farklı ödeme yöntemini kabul eder. Bu yüzden birçok küçük şirketin de kullandığı, popüler bir ödeme sistemi haline gelmiştir.
Türkiye’den Stripe Hesabı Açma Rehberi yazımızda uluslararası satış yapan işletmeler için kolaylık sağlayan Stripe’ın Türkiye’den nasıl kullanılacağına ve kullanma yollarına değindik. Detayları öğrenmek için okumaya devam edin.
Stripe Nedir?
Tamamen entegre bir finansal ve ödeme ürünleri hizmeti sunan ödeme şirketidir.
Tamamen entegre bir platformda maliyetleri azaltmanıza, geliri artırmanıza ve işinizi daha verimli bir şekilde yürütmenize olanak tanır. Stripe'ı kullanarak tüm ödemelerle ilgili ihtiyaçlarınızı karşılar, gelir operasyonlarını yönetir ve yeni iş modelleri başlatırsınız.
Startuplar daha hızlı başlamak, büyüdükçe uyum sağlamak ve iş akışlarını otomatikleştirmek için genellikle Stripe'ı kullanır.
Türkiye’den Stripe Hesabı Açmak Mümkün mü?
Evet, Türkiye’den Stripe hesabı açmak mümkündür. Ancak işletmeniz yurtdışına kayıtlı olmalıdır.
Stripe 45’ten fazla ülkede kullanıma açıktır ancak bu ülkeler arasında Türkiye yer almamaktadır. Ancak yurtdışında şirket kurarak Stripe’ı Türkiye’den hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Stripe Kullanmanın Avantajları
Stripe uluslararası ödeme sistemleri arasında en çok kullanılan sistemlerden biridir. Size uluslararası güvenilir ödeme alma dışında birçok avantaj sunar. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:
Kurulum maliyeti ve aylık ücreti olmaması
Kolayca kurabileceğiniz yurtdışı şirketiniz ile anında kullanılmaya başlanması
Sanal pos imkanı sunması
Kurulumunun kolay ve hızlı olması
Ücretsiz API desteği sunması
Sorunsuz ve güvenilir olması sayesinde satışları artırması
Stripe Hesabı Nasıl Açılır?
Stipe hesabı açmak için öncelikle Stripe’ın desteklediği ülkelerden birinde kurulmuş bir şirketiniz olmalıdır. Şirketinizi kurun ve ardından Stripe hesabınızı açmak için gerekli adımları atmaya başlayın.
Stripe Hesabı Açmak İçin Gerekenler:
Şirket adresi
Vergi numarası
Banka hesap bilgileri
Şirket websitesi
Stripe hesabı açma adımları:
Stripe.com sitesini ziyaret edin
Hesap açmak için gerekli formu şirket bilgileriniz ve kişisel bilgileriniz ile doldurun
Hesabınızı onaylayın
Stripe hesabınızı websitenize bağlayın
Artık hazırsınız!
Stripe hesabınız ile websitenizde uluslararası satış yapabilir, çeşitli ülkelerden ödemelerinizi sorunsuz ve güvenli şekilde tahsil edebilirsiniz.
Amerika’da Şirket Kurma
Türkiye’den Stripe hesabı açmak için en çok tercih edilen yol Amerika’da şirket kurmaktır.
Amerika’da şirket kurmak için ABD vatandaşı olmanıza veya oraya gitmenize gerek yoktur. Tamamen online olarak Amerika’da şirket kurabilirsiniz.
Amerika’da şirket kurmak için:
Öncelikle şirket yapınızı seçmelisiniz. Stripe hesabı açmak için LLC şirket yapısında bir şirket kurmalısınız
Şirket isminizi seçin ve uygunluğunu kontrol edin
Şirketinizi eyalet hükümetine kaydettirin
IRS’den EIN (Vergi Numarası) alın
Banka hesabı açın
Amerika’da şirketinizi hemen kurmak için Amerika'da Şirket Kurma Rehberi yazımıza göz atabilir ve şirketinizi kendiniz kurabilirsiniz. Ancak karmaşık ve yorucu işlemlerle uğraşmak istemiyor, şirket kuruluşunuzun pürüzsüz şekilde ilerlemesini istiyorsanız hangivize.com uzmanlarından yardım alabilirsiniz.
İngiltere’de Şirket Kurma
Türkiye’den Stripe hesabınızı sorunsuz şekilde açmanın bir diğer yolu da İngiltere’de şirket kurmaktır. İngiltere’de şirket kurma işlemini tamamen uzaktan gerçekleştirebilirsiniz.
İngiltere’de şirket kurmak için:
Şirket türünüzü seçin
Şirketinizi Companies House’a online olarak kaydettirin
Ticari banka hesabı edinin
Vergiler için kaydınızı yaptırın
İngiltere’de şirket kurmak yalnızca birkaç gününüzü alır ama endişe etmeyin. Detayları öğrenmek için İngiltere Şirket Kurma Rehberi yazımıza göz atabilirsiniz.
💡 Şirket kurma işleminize hemen başlamak ve bu süreçte profesyonellerden destek almak için hemen ücretsiz bir online görüşme planlayarak ihtiyacınızı analiz edip, size en uygun opsiyonu sunmamızı sağlayabilirsiniz.
Estonya’da Şirket Kurma
E-Residency ya da Türkçesi ile e-Vatandaşlık ile siz de hemen Estonya’da şirketinizi tamamen online şekilde kurabilir ve Stripe hesabınızı açabilirsiniz.
Estonya’da şirket kurmak için:
Başvuru nedenlerinizi açıklayan bir başvuru yazısı yazın
E-Residency başvurunuzu tamamlayın
E-Residency kitinizi teslim alın
Şirket kurulumunuzu tamamlayın
Dijital banka hesabınızı açın
Estonya’da şirket kurmak tamamen online olması ve kısa zaman alması ile oldukça popüler hale gelmiştir. Daha fazla bilgi edinmek için %100 Online Estonya Şirket Kurma Rehberi yazımızı okuyabilir, Estonya’da şirket kurma işlemlerinize hemen başlamak için hangivize.com’dan ücretsiz online randevu oluşturabilirsiniz.
💳 Hadi, oturduğunuz yerden şirketinizi kurun ve Stripe hesabınızı açın!
Şirket kurmak hangivize.com ile çok kolay! hangivize.com uzmanları:
✔️ İhtiyaçlarınızı analiz ederek size en uygun alternatifleri önerebilir.
✔️ Şirket kuruluşu sürecinde baştan sona yardımcı olabilir.
✔️ Şirket kurulumu ve muhasebe ihtiyaçlarını çözümleyebilir.
✔️ Dokümanlar, başvurular, vergiler ve bilinmeyi kaldırarak süreci basitleştirebilir.
Stripe Hesabı Açılışı Hakkında Sık Sorulan Sorular
Stripe Hesabı Açmak Ücretli mi?
Hayır, Stripe hesabı açmak tamamen ücretsizdir.
Stripe Ödemelerden Kesinti Yapıyor mu?
Evet, Stripe aldığınız her bir başarılı ödeme için küçük miktarda komisyon alır.
Stripe İle Ödeme Alırken Vergi Öder miyim?
Vergi ödemelerinizi şirketinizi kurduğunuz ülkeye göre yaparsınız. Gelirleriniz ve giderlerinizi ilgili kurumlara bildirir ve kurallar dahilinde belirlenmiş oranlarda vergi ödemenizi şirketinizin bulunduğu ülkeye yaparsınız.
Şirket Kurmak ve Stripe Hesabı Açmak hakkında burada olmayan bir sorun mu var? 🤔 Yorumlar alanından sorunu uzmanlarına ulaştırarak cevaba kolayca ulaşabilirsin. 👇