top of page

İngiltere Şirket Kurma Rehberi

Oturduğun yerden İngiltere'ye gitmeden resmi evrak toplamadan online olarak şirketini aynı gün içerisinde kur. Ardından uluslararası para birimleri ile ödeme almaya başla.


İngiltere’de şirket kurmak pek çok avantaja sahip olmanızı sağlar. İster yeni bir işe giriş, ister işletmenin şubesini açarak genişlemek iste; İngiltere’yi tercih edebilirsin.


Sadece 3 adımda oturduğun yerden, evrak gerektirmeden, aynı gün içinde İngiltere'de şirket kuruluşunu gerçekleştirebilirsin.


İngiltere'de Şirket Kurmak

Online işlemlerle ilerletebileceğin adımlar sayesinde İngiltere şirket kuruluşu ile ilgili kararlarını daha kolay ve hızlı şekilde alabilirsin.


Gelişmiş ekonomisi ve hemen her Avrupa ülkesi ile ticaret anlaşması olması dolayısıyla, İngiltere iş kurma konusu oldukça mantıklı bir yatırımdır. Marka değerini küresel pazarda tanıtmak ve artırmak için İngiltere’de şirket kurma fikrini düşünebilirsin.


İngiltere, yoğun nüfusu ve hareketli pazarı dolayısıyla şirket açmak isteyenler için oldukça kârlı bir ülkedir. Ancak yine de tüm girişimlerin profesyonel bir şekilde ilerletilmesi oldukça önemlidir.


İngiltere'de şirket açmak için öncelikle 18 yaşını doldurmuş olman gerekir. 3 adımda kolaylıkla şirketini kurabilirsin. İngiltere'de online şirket kuruluşu işlemlerine başlamak için:

  1. Daha önce tescil edilmemiş bir şirket adı belirle.

  2. En az 1 adet (1 GBP değerinde) hisse sahibi 1 yönetici ata.

  3. Şirketinin faaliyet alanlarını belirle.

Unutmayın: hangivize.com ile İngiltere'de şirketinizi kurmak için yola çıktığınızda bu adımdaki ihtiyaçlarınızı çok daha kısa sürede temin edebilirsiniz.


İngiltere'de Şirket Nasıl Kurulur?

İngiltere şirket kuruluş işlemlerinin online yapılabilmesi, vergi avantajının yer alması ve online ödeme sistemlerine erişimi nedenleriyle girişimcilerin rotası İngiltere'yi gösteriyor.


İngiltere'de bir şirket kurmak birkaç kısa adım gerektirir:

  • Bir şirket türü seçin: Şahıs şirketi (sole trader), ortaklık (partnership), sınırlı sorumluluk ortaklığı (LLP) ve limited şirket (Ltd) dahil olmak üzere, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli iş yapıları vardır.

  • Şirketinizi kaydettirin: Şirketinizi, Companies House'a online olarak kaydettirebilirsiniz. İş yapınız, yöneticileriniz, hissedarlarınız ve kayıtlı ofis adresiniz hakkında bilgi vermeniz gerekecek.

  • Bir ticari banka hesabı edinin: Ticari finansmanınızı kişisel mali durumunuzdan ayrı tutmak için ayrı bir ticari banka hesabına ihtiyacınız olacak.

  • Vergiler için kaydolun: Tek bir tüccar veya ortaksanız, kurumlar vergisi, VAT ve gelir vergisi dahil olmak üzere çeşitli vergiler için kaydolmanız gerekir.

 

💡 hangivize.com’un ipucu:

Yıllık cironuz 85.000 GBP (Sterlin)'nin altında ise, İngiltere'de %20 oranındaki Katma Değer Vergisi'nden muaf olabilir, rakiplerinize nazaran şirketinizdeki kar marjını artırabilirsiniz. Ayrıca şirket kurarken yaptığınız harcamaları, şirketinizi kurduktan sonra gider olarak gösterebilirsiniz.

 

İngiltere'de Şirket Kurma Maliyeti

İngiltere'de bir şirket kurmanın maliyeti, işin türüne, büyüklüğüne ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir. Ancak, bazı yaygın giderler şunları içerir:

  • Şirket kayıt ücreti: Şirketinizi Companies House kurumuna kaydetme ücreti, kayıt yöntemine bağlı olarak £12 ile £40 arasında değişmektedir.

  • Hukuk ve muhasebe hizmetleri: İşinizi kurmanıza yardımcı olması için birkaç yüz sterline mal olabilecek bir avukat veya muhasebeci tutmanız gerekebilir.

  • İş sigortası: İş faaliyetlerinize bağlı olarak, yılda birkaç yüz sterline mal olabilen sorumluluk veya diğer sigorta türlerini satın almanız gerekebilir.

Bunlar, İngiltere'de bir şirket kurmakla ilgili ortak harcamalardan sadece birkaçı. Özel iş ihtiyaçlarınıza ve hedeflerinize bağlı olarak toplam maliyet daha yüksek veya daha düşük olabilir. İşinizi başlatmak ve büyütmek için yeterli kaynağa sahip olduğunuzdan emin olmanıza yardımcı olacak ayrıntılı bir bütçe ve plan oluşturmak önemlidir.

 

Yukarıdaki adımları takip ederek İngiltere’de online şirket kurma işlemini kendiniz başlatıp, kendiniz bitirebilirsiniz. ✍️

Online olsa bile, süreci karmaşık bulabilir ve adımları tamamlamakta yardıma ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. hangivize.com’un uzman danışmanları bu aşamada size yardım için bekliyor olacak.

Hemen bir online görüşme ayarlayın ve her yıl hangivize.com ile İngiltere’ye taşınan yüzlerce işletmeden biri olun. 👇

 

İngiltere'de Şirket Kurmak İçin Gereken Belgeler

İngiltere şirket açma işlemleri için bazı belgeleri hazırlaman gerekir. Bu belgeler arasında şunlar yer alır:

  • Memorandum of Association (Şirket Kuruluş Senedi): Bu belgede şirketin adı, kayıtlı olduğu adres ve ne iş yapacağı yazmalıdır.

  • Articles of Association (Kuruluş Sözleşmesi): Bu belge, şirketin iç düzenlemelerini belirler.

  • Companies House formları: Şirket direktörü, sekreteri, ofis adresi gibi bilgilerin yer aldığı formlardır.



İngiltere Şirket Kuruluşu Aşamaları Nelerdir?

İngiltere’de şirket kurmak istiyorsan, şu adımları izlemelisin:

  • Şirket ismi belirlemek: Faaliyet konusunu kararlaştırdığın şirketin için bir isim bulmalısın. Bu isim daha önceden alınmamış bir isim olmalı ve içinde yasaklı kelimeler bulundurmamalıdır.

  • Şirket adresi belirlemek: İngiltere’de şirket adresi belirlemek zorunluluktur. Ticari olarak bir yer kiralamaya gerek yoktur; sanal ofis de olabilir. Ancak adresin kamu sicilinde bulunması, onaylanması ve posta kutusu olması zorunludur.

  • Yönetici belirlemek: Şirket için bir yönetici atamalısın. Yönetici sayısı konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. 16 yaşını dolduran ve daha önce herhangi bir şirketten men edilmemiş veya iflas etmemiş olan kişiler yönetici olabilir.

  • Hissedar belirlemek: Limited şirket kuracaksan en az 1 hissedar belirlemelisin. Bu sayı daha da fazla olabilir.

Şirket kaydı için Companies House’a başvuru yapmalısın. Başvurun kabul edildiğinde e-posta ile bilgilendirilirsin. Şirketinin vergi kimlik numarası da gönderilir. 3 ay içinde gelir idaresine giderek şirketinin kaydını yaptırman gerekir.

 

🇬🇧 Şirketini İngiltere'ye taşıma yolculuğunda her adımı isabetli atmak, tüm süreci önceden görmek ve karşılaştığın sorunları çözen birine ne dersin?

Buna bir de gereksiz masraflardan ve evraklardan kurtulup, rekor sürede elde edilen başarıları ekleyin. 🏆

hangivize.com’un uzman danışmanları, her yıl sizin gibi işini İngiltere’ye taşımak isteyen sayısız girişimciye destek oldu. Şimdi sıra sizde!


 

İngiltere'de Şirket Kurmak Ne Kadar Sürer?

İngiltere’de şirket açma işleminin süresi 1-2 iş günüdür. Bu süre zarfında şirketin faaliyete başlayabilir ve şirketinin kuruluş dokümanlarına erişebilirsin. Ancak bir vize başvurusunda bulanacaksanız vize başvuru işlemlerinin uzun sürebileceğini göz önünde bulundurarak ilerlemeyi unutmamalısın.


İngiltere'de İş Kurmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İngiltere şirket kurma işlemlerinden önce gerekli şartların neler olduğunu bilmen gerekir.


Bu şartlar:

  • Şirkete atanan tüm yöneticilerin 16 yaşını doldurmuş olması gerekir.

  • Şirketin kuruluşu için en az 1 hisse senedi çıkarılmalıdır.

  • Şirkete atanan yöneticilerden en az birinin gerçek kişi (tüzel olmayan) olması gerekir.

  • Şirket isminin daha önce kullanılmamış olması gerekir.

  • Şirketin İngiltere ya da Galler’de bir kayıtlı ofis adresi bulunmalıdır.


İngiltere'ye Gitmeden Şirket Kurulabilir Mi?

İngiltere’ye gitmeden şirket kurulup kurulamayacağı ile ilgili net olarak söyleyebiliriz ki: İngiltere’de şirket açmak için tüm izinleri Türkiye’deyken online bir şekilde alabilirsin.


Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları İngiltere'de Şirket Kurabilir Mi?

Evet, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak oturduğun yerden İngiltere'ye gitmeden resmi evrak toplamadan online olarak şirketini aynı gün içerisinde kurabilirsin.


İngiltere'de Şirket Türleri Nelerdir?

İngiltere'de aşağıdakiler de dahil olmak üzere birkaç tür şirket yapısı vardır:

  • Şahıs Şirketi (Sole Trader): Şahıs şirketi, bir kişinin sahip olduğu ve yönettiği bir işletmedir. İşletmenin tüm borç ve yükümlülüklerinden malik sorumludur.

  • Ortaklık (Partnership): Ortaklık, karları ve sorumlulukları paylaşan iki veya daha fazla kişinin sahip olduğu bir işletmedir. Ortaklar, işletmenin borçlarından şahsen sorumludurlar.

  • Limited Liability Partnership (LLP): LLP, ortakların işletmenin borçları için sınırlı sorumluluğa sahip olduğu bir ortaklık türüdür.

  • Limited Şirket (LTD): Limited şirket, işletmenin borçları için sınırlı sorumluluğa sahip hissedarların sahip olduğu bir işletmedir. Şirket, sahiplerinden ayrı bir tüzel kişiliktir.

  • Toplum Yararına Çalışan Şirket (CIC): Bir CIC, sahiplerinden ziyade topluluğa fayda sağlamak için kurulmuş bir tür limited şirkettir.

  • Halka açık limited şirket (PLC): Plc, halka açık ve halka hisse ihraç edebilen bir limited şirket türüdür.

Her tür iş yapısının kendi yasal, finansal ve vergisel sonuçları vardır ve iş ihtiyaçlarınız ve hedefleriniz için doğru olanı seçmek önemlidir. İngiltere'de ne tür bir şirket kuracağınıza karar verirken yasal ve mali tavsiye almak iyi bir fikirdir. Bu noktada hangivize.com uzmanları sizi dinlemeye ve ihtiyaç analizinizi yaparak sürecinizi yürütmeye hazırdır.


İngiltere'de Şirket Kurmanın Avantajları

İngiltere, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle girişimciler ve işletmeler için popüler bir seçimdir:

  • Büyük bir pazara erişim: İngiltere'nin geniş ve çeşitliliğe sahip bir ekonomisi vardır ve bu da onu işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini satmaları için cazip bir pazar haline getirir.

  • Güçlü yasal sistem: İngiltere, işletmelerin ve bireylerin haklarını koruyan köklü ve şeffaf bir hukuk sistemine sahiptir.

  • Elverişli vergi rejimi: İngiltere, işletmeler için cazip olabilecek rekabetçi bir vergi rejimine sahiptir. Örneğin, kurumlar vergisi oranı %19'dur ve bu, diğer birçok ülkeden daha düşüktür.

  • Yüksek vasıflı işgücü: İngiltere, yetenekli çalışanlar arayan işletmeler için faydalı olabilecek yüksek eğitimli ve yetenekli bir iş gücüne sahiptir.

  • İyi altyapı: İngiltere, ulaşım ağları ve iletişim sistemleri de dahil olmak üzere işletmelerin faaliyet göstermesini kolaylaştıran iyi gelişmiş bir altyapıya sahiptir.

  • Finansmana erişim: İngiltere'deki işletmeler için risk sermayesi, melek yatırımı ve devlet hibeleri dahil olmak üzere birçok finansman kaynağı vardır.

Bunlar, İngiltere'nin bir iş kurmak için çekici bir yer olabilmesinin nedenlerinden sadece birkaçı. İngiltere'nin şirketiniz için doğru yer olup olmadığına karar verirken özel iş ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.


İngiltere'de Şirket Kurarak Oturum İzni Alınabilir Mi?

İngiltere’de şirket kuracak bir Türkiye vatandaşı olarak oturma iznini direk haketmiş olmazsın ama oturum izni başvurusu yaparak alabilirsin.


Merak etmeyin, hangivize.com ekibiyle İngiltere'de oturum almanız da çok kolay. Hemen ücretsiz bir online görüşme planlayarak ihtiyacınızı analiz edip, size en uygun opsiyonu sunmamızı sağlayabilirsiniz.


İngiltere Şirketim İçin Sanal Adres Almak Zorunlu Mu?

İngiltere'de uzaktan şirket kurmak için sanal adres almak zorunludur. Her yıl yenilenmesi gerekmektedir. İngiltere'de şirket açmak için şirket adresinizin Birleşik Krallık sınırları içerisinde olması gerekmektedir. İngiltere'deki şirketizin en önemli dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Cezai işlemler ve hukuksal sorunlarla karşılaşmamak için her yıl sanal adres kaydınızı yenilemeniz gerekmektedir.


Onay Beyanı (Confirmation Statement) Nedir?

Birleşik Krallık'ta şirketlerin yılda 1 kere, İngiltere Şirketler Evi'ne onay beyanı sunmaları zorunludur. Hareketsiz ve ticari faaliyetleri aktif olmayan şirketler de dahil olmak üzere her şirket, Şirketler Evine (Companies House) yılda 1 kez onay beyanı sunmak zorundadır.


Ayrıca şirket yapısında yapılan (Sermaye, Yönetici, Hisse dağılımı vb) her tür işlemin Şirketler Evine bildirilmesi zorunludur.


İngiltere'de Vergilendirme

İngiltere’deki vergiler; gelir vergisi, kurumlar vergisi, VAT, sosyal güvenlik ödemesi ve belediye vergileri şeklindedir.


Kurumlar Vergisi: Bu vergi, limited şirket ve diğer bazı işletme türlerinin kazançları üzerinden alınır. Mevcut oran %19'dur.

Katma Değer Vergisi (VAT): VAT, mal ve hizmetlerin üretimi ile arzının her aşamasında katma değer üzerinden alınan bir vergidir. Standart VAT oranı şu anda %20'dir.

Gelir Vergisi: Bu vergi, maaş, emekli aylıkları ve diğer gelir kaynakları dahil olmak üzere bireylerin gelirleri üzerinden alınır. 2021/2022 vergi yılı için geçerli oranlar: £12.570 ile £50.270 arasındaki gelirler için %20; £50.271 ile £150.000 arasındaki gelir için %40; ve £150.000 üzerindeki gelir için% 45.

Sermaye Kazançları Vergisi (CGT): CGT, mülk veya hisse gibi varlıkların satışından elde edilen karlar üzerinden alınır. Mevcut oran, çoğu kişi için %20 ve daha yüksek oranlı vergi mükellefleri için %28'dir.

Veraset Vergisi: Miras vergisi, bir bireyin ölümünden sonra hak sahiplerine geçen bir mülkün değeri üzerinden alınır. Şu anki oran %40.


Emeklilik ve sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ise sosyal güvenlik primi ödenmelidir. Yıllık geliri 85.000 Sterlin’den az olan kişilerden VAT kaydı zorunluluğu istenmez. Belediye vergisi (Council Tax) ise İngiltere vergi türlerinden biridir. Fiziksel dükkanı olan işletmeler belediyelere vergi öder.

 

🇬🇧 Hadi, Oturduğun Yerden İngiltere’de Şirketini Kur!

İngiltere’de şirket kurmak hangivize.com ile çok kolay! hangivize.com uzmanları:

✔️ İhtiyaçlarınızı analiz ederek size en uygun alternatifleri önerebilir.

✔️ Şirket türlerinde bilgi ve başvuru sürecinde baştan sona yardımcı olabilir.

✔️ Şirket kurulumu ve muhasebe ihtiyaçlarını çözümleyebilir

✔️ Dokümanlar, başvurular, vergiler ve bilinmeyi kaldırarak süreci basitleştirebilir.



İngiltere'de şirket kurmak hakkında henüz burada olmayan bir sorun mu var? 🤔 Yorumlar alanından sorunu uzmanlarına ulaştırarak cevaba kolayca ulaşabilirsin. 👇


bottom of page